top of page
Biancavanderaalstfotografie-8260.jpg

Over mij.

Ik ben Neelke - doula in Midden Nederland - omgeving Utrecht, Amersfoort en Hilversum. En ook mama van drie kinderen: Joep, Meike en Kaatje. Ik woon samen met mijn partner en kinderen in Soesterberg op de Utrechtse Heuvelrug. 

 

Sinds de geboorte van mijn dochter in 2019 gooide ik het roer om. Mijn carrière in informatiemanagement hing ik aan de wilgen, ik wilde iets doen met mijn passie: nieuwe mama’s helpen op hun pad in het moederschap. In 2021 ben ik begonnen met de doula opleiding in Utrecht, die ik ook mocht onderbreken voor mijn eigen zwangerschap. In mei 2023 werd onze dochter Kaatje geboren. Van deze geweldige geboorte ervaring ging zowaar mijn passie voor geboorte nog harder van branden. 

 

In mijn vrije tijd verslind ik graag boeken, en af en toe iets meer chocolade dan goed voor me is. Ik hou van schrijven en ga het liefst op vakantie naar Italië of Terschelling. Ik vind persoonlijke ontwikkeling belangrijk, en volg graag bijscholingen en cursussen om mezelf te ontwikkelen en mijn kennis op een hoger niveau te tillen.

Biancavanderaalstfotografie-8462.jpg

Opleidingen

BA Geschiedenis - Universiteit van Utrecht

MA International Development Studies - Universiteit van Utrecht

Doula opleiding Utrecht - Holos Academie

Cursussen & bijscholing

  • Training verliesgeboorte voor doula's door Hiske Kuilman

  • Workshop 'Wat beweegt het bekken' - door verloskundige Anne Bartsch

  • Lid van Vraag de Vroedvrouw- academie

Mijn verhaal.

Toen ik voor het eerst zwanger was, had ik me goed voorbereid op mijn bevalling. Dacht ik. Ik volgde met mijn partner een cursus hypnobirthing, ging naar voorlichtingen van de verloskundige en dacht dat ik me daarmee goed had voorbereid op mijn zo gewenste thuisbevalling. Maar mijn eerste bevalervaring werd een heftige en negatieve ervaring. De verloskundige wisselde van dienst met een andere, ik voelde me niet gehoord, er werd tegen me gepraat alsof ik een kleuter was i.p.v. een hoogopgeleide zelfstandige vrouw. Uiteindelijk werd mijn bevalling medisch en is mijn zoon in het ziekenhuis geboren, met voor ons beiden complicaties. Ik voelde me vooral verdrietig over deze geboorte en enorm overweldigd. Het duurde een jaar voordat ik dit goed verwerkt had, maar ik zag ook waar ik van had geleerd. 

 

Toen ik zwanger was van mijn dochter besloot ik: dit gaan we anders doen. Ik breidde mijn kennis over bevallen enorm uit, en besloot een doula in te schakelen. De geboorte van mijn dochter Meike was voor mij een transformatie. Ik voelde me sterk en krachtig! Ik had geboorte gegeven aan mijn dochter en mezelf én haar een zachte landing gegeven. Ik voelde me on top of the world. 

 

Ik begon steeds meer in te zien dat het lichaam van vrouwen perfect gemaakt is om te bevallen, maar dat het vaak de geboortecultuur en het zorgsysteem is wat vrouwen in de steek laat. Ik voelde in mijn hart een vuur branden voor al die mooie vrouwen! Ik besloot om doula te worden, om zo vrouwen te kunnen begeleiden op het pad naar het moederschap vanuit hun eigen kracht. 

Biancavanderaalstfotografie-8418.jpg

Plan een gratis kennismaking in

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen

Dankjewel!

bottom of page